Debatt om samfunns-tema

Velkommen til nye Arachne.no

Hei, og velkommen til nye Arachne.no. Denne bloggen har nå byttet hender, og er ikke lenger under eierskapet til Gunn Hild Lem, den krasse samfunnsdebattanten som i tillegg til religionskritiske tekster og prising av alternativ medisin pleide å fylle disse blog-sidene med en god og rikholdig blanding av lette og tunge tema.

Nye Arachne.no vet at det blir vanskelig å fylle skoene, men vi vil forsøke å følge i Gunn Hild Lem sine fotspor i den videre veksten og utforming av denne nettsiden. I tiden fremover kan du vente deg både debatt om samfunns-tema, så vel som artikler om livet hemmeligheter og utfordringer.

Når du først kan stemme

11 Dec 2018

Når du fyller 18 kan du mest sannsynlig stemme. Det er spennende, men dog ikke så enkelt for alle. Her er en video med litt info.

Så snart du har gjort litt research kan du stemme. Hva er vel mer spennende enn å forme fremtiden?

Alle kan ha fine klær

6 Sep 2018

Fedme er en ting som er svært vanlig i Norge i dag. Blant menn er det flere menn i dag som veier så ille enn det som veier for lite. Kanskje er du en av mennene som trenger store herreklær? Da har du sikkert også opplevd hvor vanskelig det er å finne størrelser som passer. Mens det er fine klær, vil du ha både god pris og god passform, ikke sant? Det er ofte en tur til butikken med håp om å finne klær, men ni ganger ut av ti kommer du hjem uten klær eller klær som du egentlig ikke vil ha. Men du, det finnes faktisk en god løsning på det problemet. Uten å miste vekt raskt, kan du finne menns klær som passer deg og kroppen din.

Handle online

Ja, kanskje det er ikke så morsomt å gå til en butikk, men hvis sannheten kommer, hvor morsomt er det å være i en butikk der det ikke er klær i størrelsen din? Når du må be om større skjorter og bukser å prøve? Nei, online shopping er bra. En side som spesialiserer seg på XXL klær er Motley Denim. De sørger for at store menn kan kle seg godt uten å koste multum. Med dem kan du finne alle klærne du måtte ønske, og de er alltid i din størrelse. Bestil hva du vil prøve og sende tilbake det du ikke vil ha. Enkelere enn det kan neppe være.

Minstelønn i perspektiv

13 Aug 2018

Mange land i verden har minstelønn. Norge står derimot på utsiden her. Hva er egentlig de tingene du må huske på da? Sjekk ut dette her.

Det er viktig at du vet dine rettigheter uansett hvor du går. Kanskje spesielt viktig er det med tanke på arbeidsrettighetene dine.

Ingen trykk i slangen?

15 Jul 2018

 

Det kan ikke være et stort sosialt problem, men hvis du er næringsdrivende, kan du trenge hjelp fra eksperter! Når du arbeider med ting som krever trykkluft, er det ikke noe tøffere enn når det ikke er noe trykk i systemet. Hele virksomheten stopper opp og arbeidstakere står og henger ut og vet ikke hva de skal gjøre. I en snekring er det ingen fare, for de kan da få hammeren og andre håndverktøy og gjøre jobben. Men i andre operasjoner der maskiner og utstyr faktisk krever funksjonelle trykkluftsystemer, er det verre. Hvordan kan du være sikker på at det aldri vil gå galt? Hvordan kan du beskytte deg mot å bli plutselig forlatt uten luft?

Pass på å betjene systemet riktig

Det er viktig at du har kontinuerlig trykkluftservice, slik at utstyret er på plass. Med Granzow, norsk trykkluftpartner, får du alltid god service og pålitelig vedlikehold. Fordelene ved å bruke dem når du utfører service på trykkluftsystemer, er at du ikke bare får et system som fungerer optimalt. Det vil også være svært økonomisk fordelaktig. Et trykkluftsystem som fungerer bra gjør at du bare sparer penger. Det smarteste du kan gjøre for å sikre at du ikke har en nedleggelse, er å signere en pågående avtale. Så kommer de til et forutbestemt nivå og servicerer utstyret ditt. Skulle du oppleve problemer mellom dem, bare kontakt dem, og de vil hjelpe. Enten det er tid for neste service snart eller ikke. Med dem har du alltid det rette trykket i slangen!